Новини

Нова покана за кандидатстване по Направление за заетост и социални иновации EaSI: EURES Targeted Mobility Scheme (ESF-2022-EURES-TMS)

Имаме удоволствието да ви съобщим, че Европейската комисия вече обяви новата възможност за кандидатстване по схемата за мобилност на EURES Targeted Mobility Scheme, финансирана от направлението за заетост и социални инвоации EaSI , част от ЕСФ+.

Обява

Нова покана за кандидатстване по Направление за заетост и социални иновации EaSI

Обща информация

 1. Заглавие на процедурата: EURES Targeted Mobility Scheme (ESF-2022-EURES-TMS)
 2. Програма: Европейски социален фонд + (ЕСФ+)
 3. Линк към портала на Европейската комисия, където можете да намерите основните документи по процедурата Funding & tenders (europa.eu)
 4. Приоритети на поканата за кандидатстване: EURES TMS е създадена, за да подкрепя действията, свързани с намиране на работни места от хора, над 18 години, търсещи работа в рамките на ЕС и ЕИО (Норвегия и Исландия). Групата на търсещите работа, включва най-уязвимите (безработни и дългосрочно безработни, хора със слаби умения, и по-общо казано, тези, които имат слаб/ограничен достъп до заетост и до трудовия пазар). Мрежата на EURES цели да намери възможности за заетост в друга еврейска държава в ЕС/ЕИО, и по специално в икономически сектори, в които има трудности при намирането на персонал, като помага за справяне с проблемите, свързани с мобилност на труда. Общата цел на настоящата покана е да осигури 4000 работни места за периода на реализирането й.
 1. Начална дата за кандидатстване: 16 ноември 2022
 2. Краен срок за подаване на кандидатури: 15 февруари 2023 – 17:00:00 Brussels time

 Допълнителна информация можете да откриете на следните линкове:  

 • При въпроси за настоящата покана за кандидатстване, свържете се с: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 • Свържете се с Funding & Tenders Portal FAQ  за повече помощ в подаването на апликационния формуляр
 • Свържете се с IT Helpdesk при въпроси, свързани със забравени пароли, права за достъп и роли, технически аспекти при подаване на документите и др.
 • Консултирайте се:
  a) Online Manual - Online Manual - Funding Tenders Opportunities (europa.eu), където ще намерите детайлно онлайн ръководство за процесите в Портала за кандидатстване - от подготовка на кандидатурата до подаване на отчети за текущ проект. Ръководството е валидно за всички програми за програмен период 2021-2027.
  b) Online Manual – моля, имайте предвид, че Ръководството е направено за програма Хоризонт 2020 и може да не отговаря изцяло на други програми. Но е направена редакция с цел по-точно съответствие.

Инфоцентър EaSI България

Информационен център EaSI България предоставя информация за Направлението за заетост и социални иновации (EaSI), част от ЕСФ+ на ЕС.

Управлява се от Фондация BCause в сътрудничество с Асоциация за развитие на София.

Следвайте ни!