Новини

Българският информационен център на EaSI вече има уебсайт

Българският информационен център на EaSI вече има уебсайт

Информационният център EaSI България представя своя уебсайт. У нас за първи път се създава инфоцентър, който има за цел да популяризира Направлението EaSI, част от ЕСФ+ на ЕС, в България и да увеличи броя на българските бенефициенти по нея. На адрес easi.bcause.bg ще бъдат представяни актуалните процедури за финансиране, по които могат да кандидатстват компании, организации и институции от България, както и друга полезна информация в областта на социалните иновации.

Информационният център EaSI България се управлява от Фондация BCause в сътрудничество с Асоциация за развитие на София. Министeрство на труда и социалната политика, СИС Кредит и Тръст за социална алтернатива са асоциирани партньори.

Проектът e финансиран от Европейската комисия и е с продължителност две години.

"Подробно ще разказваме за съществуващите възможности: отворени процедури за кандидатстване, изисквания и условия. Редовно ще споделяме за резултатите от осъществени проекти, ще оказваме подкрепа на потенциалните бенефициенти, широката общественост и всички заинтересовани страни. Задачата на Инфоцентъра е да направи Програма EaSI достъпна за повече участници, работещи за стабилизиране на заетостта и развитие на социалните иновации в България" - обещава екипът на проекта.

На сайта в "Ресурси" могат да бъдат намерени наръчници и споделени добри практики, които са от полза на практиците и организациите, занимаващи се със социални иновации.

EaSI visia 1В рамките на следващите две години Инфоцентърът ще предоставя онлайн и на живо консултации и ще организира информационни събития.

За повече информация и лични консултации са отворени телефон +359 (2) 988 00 80 и имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.